Информация

Разгледани продукти

БИО Пшенични бисквити с тъмен какаов крем и киноа Wikana 330 гр. Преглед отблизо

БИО Пшенични бисквити с тъмен какаов крем и киноа Wikana 330 гр.

Нов продукт

Съдържание: бисквитени съставки (75%): пшенично брашно*, сурова захар*, палмово масло*, киноа* (1,15), обезмаслено какао на прах*, пшеничен сироп*, набухватели (натриев бикарбонат), морска сол.
Състав на пълнежа (25%): сурова захар*, палмово масло*, какао на прах (24%)*, какаово масло*.
Може да съдържа следи от ядки, яйца, соя, сусам.
* от биологично земеделие.

Повече детайли

5,90 лв

Повече информация

Съдържат сертифицирано устойчиво палмово масло.

Пшеницата е едно от първите зърнено-житни растения, които са били култивирани от хората. Способността за самоопрашване допълнително е улеснила селекционирането на редица сортове в определени региони на света.

Пшеницата е основен източник на растителен белтък в храната при хората, тъй като се характеризира с по-високо съдържание на протеини в сравнение с царевицата, ориза и другите сродни култури. Счита се, че около 70% от световното население употребява пшеничен хляб. Пшеничените кълнове са важен източник на витамини, минерални соли и протеини, и като такъв намират приложение в редица кулинарни изделия.

Киноата е източник и на калций, затова е полезна за вегани и хора с непоносимост към лактозата. В 100 гр. киноа в сурово състояние има приблизително (проценти от препоръчителната дневна доза): 65% фосфор, 55% магнезий, 35% желязо, 14% протеини и 7% диетични фибри.

Суровата захар, киноата, какаовото масло и какаото имат сертификат според стандартите на феъртрейд производство.